Leven na een allogene stamceltransplantatie

Path 2 Created with Sketch.
Path 2 Created with Sketch.

Over ons

Over ons

Lotuz is een patiëntenvereniging die mensen en hun naasten die een stamceltransplatatie hebben ondergaan samenbrengt en ondersteunt. Onze vereniging is ontstaan op vraag van Dr. Hélène Schoemans van UZ Leuven die enkele lotgenoten samenbracht om zo een patiëntenvereniging op te richten voor mensen die een allogene stamcel transplantatie hebben ondergaan. De eerste contacten werden in december 2014 gelegd en al snel zag Lotuz het levenslicht op 3 februari 2015.Het doel van onze vereniging is lotgenoten, hun partners, familie en vrienden over het ganse land, behandeld in verschillende stamceltransplantatiecentra, in contact te brengen met elkaar en te ondersteunen op sociaal en mentaal vlak. Dit kan zowel individueel als in groep, telefonisch of face to face. Onze vereniging draait volledig op vrijwilligers die alle lotgenoten een warm hart toedragen. Een aantal keer per jaar organiseren we informatieve en ontspannende activiteiten op maat en volgens de noden van de patiënt. Daarnaast zetten we ons ook in voor de belangenbehartiging van onze lotgenoten.Wij kozen voor de lotusbloem als logo. De lotus is immers sinds eeuwen in vele culturen het symbool voor (weder)geboorte. Bovendien betekent lotus in het Ests ‘hoop’. Verdere informatie over ons, onze activiteiten of contacten kunnen jullie steeds terug vinden op deze website, social media en in de meewerkende ziekenhuizen.  

 

Lees meer

Laatste Nieuws

KOTK : de Kankerlijn : nieuwe chatfunctie!

De Kankerlijn van Kom op tegen Kanker werd sinds april 2018 uitgebreid met een chatfunctie.

Dit als extra aanbod naast de gebruikelijke kanalen zoals het versturen van een mail – invullen van een webformulier – telefonisch contactname.

Praktische informatie omtrent de chatfunctie:

Iedere werkdag zijn we telefonisch bereikbaar op het gratis nummer 0800/35.445 en dit tussen de uren  9-12 uur en 13-17 uur.

Schriftelijke vragen worden telkens binnen de drie dagen beantwoord.  

 

Daarnaast is de nieuwe chatfunctie is beschikbaar op:

• Maandagvoormidag (9-12 uur)

• Woensdagnamiddag- en avond (14-17 uur en 19.30-22.30 uur)

zie volgende link : https://www.komoptegenkanker.be/kankerlijn

 

 

Meer info

Levensloop Leuven 18 & 19 mei 2019

Levensloop Leuven op 18 en 19 mei 2019!

Meer info

Campagne van KOTK : problemen bij het afsluiten van een privé-verzekering

Wie kanker heeft of had, ondervindt vaak problemen bij het afsluiten van een privé-verzekering. Het gaat dan om problemen met een verhoogde premie, uitsluiting van bepaalde kosten of aandoeningen, een wachttijd of een weigering om een verzekering af te sluiten. Nochtans heeft iedereen nood aan behoorlijke en betaalbare financiële bescherming.

Kom op tegen Kanker roept via haar campagne (ex-)kankerpatiënten en naasten op om hun verhaal te delen via deelvandeoplossing.be of via de Kankerlijn op het gratis nummer 0800 35 445. Deze getuigenissen helpen Kom op tegen Kanker om concrete voorstellen voor het beleid uit te werken met de bedoeling de belangrijkste knelpunten weg te werken.

Meer info

ACTIVITEITENKALENDER LOTUZ 2019

 INFO PRAATCAFES EN ANDERE ACTIVITEITEN

 

Meer info

Bezoek aan Sea Life Blankenberge

Zaterdag 14 september 2019

familiedag in het Sea Life Park te Blankenberge

Meer info

Patiëntendag BHS

BHS Patient Network - Pullman Hotel (vlakbij Brussel-Midi)

   Zaterdag 25 mei 2019 van 8h30 tot 14h!

Meer info

Bezoek aan het AfricaMuseum Tervuren

24 maart 2019!

Meer info

Sense about Science : werk als patiënt mee aan een 'leesbare website'

Sense about Science is op zoek naar patiënten die willen meewerken aan een website in 'verstaanbare' taal en met inhoud die nuttig is voor hen. Klik op onderstaande link indien je hierover meer wenst te weten.

Meer info

Mangomomenten

KU Leuven doet een oproep tot het verzamelen van MANGOMOMENTEN. Het Mangomoment initiatief wordt ondersteund door meer dan 30 organisaties, waaronder Lotuz, Trefpunt Zelfhulp,... .  

Mangomomenten zijn kleine, onverwachte, verrassende, soms bijna niet waarneembare acties of gebaren tijdens de dagelijkse zorgverlening tussen patiënten, bewoners, familieleden en hun zorgverleners. Ze vinden plaats tijdens normale zorgactiviteiten en zorgen voor een positieve band tussen patiënt / familie / bewoner en arts, verpleegkundige of andere professional. Mangomomenten zijn verschillend van “make a wish” of “BV’s die het ziekenhuis komen bezoeken” of de jaarlijkse actie rond patiëntgerichte zorg die soms georganiseerd wordt. Mangomomenten kunnen op elk moment en vragen per definitie weinig of geen extra middelen, energie of tijd van de arts, verpleegkundige, kiné, logo, poetsdienst, administratief medewerker, …. Uit de eerste ervaringen leert men dat deze kleine positieve en onverwachte zaken, de patiënt en/of familie heel lang bijblijven en hen een positieve herinnering geven.

Voorbeelden van Mangomomenten en meer informatie over het initiatief vindt u op www.mangomoment.be. Hierop kunnen jullie tevens ook jullie mangomomenten delen of via twitter en facebook! 

 

Meer info
Path 2 Created with Sketch.
Path 2 Created with Sketch.

Activiteiten

Lotuz organiseert op regelmatige tijdstippen praatcafés in het UZ Leuven, UZ Antwerpen en het AZ Sint-Jan Brugge. In onze kalender vind je de data per ziekenhuis, locatie en beginuur. Ook info over de andere activiteiten van Lotuz en evenementen van andere lotgenotengroepen vind je hierin terug.

mei 2019

m d w d v z z
29
30
1
2
3
4
5
 
 
 
 
 
 
 
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
 
 
 
13
14
15
16
17
18
19
 
 
 
11:00
Zaal Brueghel (blauwe pijl - 1e verdieping)
Locatie:
 
 
15:00
Campus UCLL – Heilig Hartinstituut - Hertogstraat 184 - 3001 Heverlee
Locatie:
 
 
20
21
22
23
24
25
26
 
11:00
Dagkliniek - kleinste wachtzaal (routenummer 500)
Locatie:
 
 
 
 
8:30
Locatie:
Pullman Hotel (vlakbij Brussel-Midi)
 
9:00
Brussel, Pullman Hotel
Locatie:
 
 
27
28
29
30
31
1
2
 
 
 
 
 
 
 
Filter
Lotuz activiteit
Koffiemoment
Externe activiteit
Toon afgelopen activiteiten

Schrijf je hier in voor onze volgende activiteit

Foto Albums

Path 2 Created with Sketch.
Path 2 Created with Sketch.

Contact

Wil je lid worden van onze vereniging, op de hoogte blijven over onze evenementen, wil je graag een persoonlijk gesprek of heb je een vraag over Lotuz, vul dan onderstaand contactformulier in. We antwoorden zo snel mogelijk.

Door het verzenden van deze email gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Met steun van